FIETSEN 2 daagse Brussel

Brussel zelf telt 175000 inwoners, het is een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat 1175000 inwoners telt. De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom de hoofdstad van Europa genoemd. Gezien de aanwezigheid van vele internationale organisaties wordt Brussel beschouwd als een béta-wereldstad

Het Brussels gewest is omzoomd door een groene ring voorzien van een fietspad. De tocht neemt ons mee langs parken, bossen, vijvers, …

Dag 1: Noordring met Het Koning Boudewijnpark, Het Wilderbos (rand st-Agatha-Berchem), Natuurreservaat Zavelberg, Moerassen van Ganshoren en Jette, Het Heizelplateau met de koninklijke parken, park van laken , Ossegempark en het Atomium. Verderop de tuinen van Het Chinees Paviljoen in de schadum van De Japanse Toren. In Schaarbeek rijden we door het waardevolle natuurgebied Moeraske.

Dag 2: Zuidring door De Woluwevalei met zijn prachtige parken en vijvers, Het Zonienwoud, natuurgebieden Kinsendaal en Kriekenput . Verder door Vogelzangbeek en Het Scheutbos (St-Jans-Molenbeek) Hier verlaten we de groene ring en keren terug naar het centrum van de stad.

Praktisch:  2-daagse op aanvraag

FIETSEN 1 dag Brussel.

Datum: zondag 22 mei 2022.

We vertrekken om 10h aan de Keizer Karellaan en fietsen naar het Zuid station waar de mensen vervoegen die met de trein zijn gekomen. Verder volgen de kleine ring tot aan het justitiepaleis. We verlaten de ring en via de Louizalaan en het Ter Kamerenbos komen we in het Zonienwoud. Vanaf hier volgen we de groene ring met zijn prachtige parken en vijvers tot in Woluwe. Vanaf Woluwe fietsen we terug via het Jubelpark naar en door het centrum naar het zuid station en vervolgens naar de Keizer Karellaan.

Ook op aanvraag voor privé groepen, families,…

Vertrekpunt

Voor de mensen die komen met de trein: Station zuid om 10h45.
Voor de mensen die komen met de wagen: Parking hypermarkt Carrefour, Keizer Karellaan 500, Sint-Agatha Berchem (einde autosnelweg Gent-Brussel richting Koekelberg) om 10h.

Mee te nemen

Eigen fiets (stadsfiets of mountainbike) met slot en lunch.

Info en begeleiding

Bernard Ugille,
+32 477 24 98 46,
bernardugille@hotmail.com

Prijs: vrije bijdrage die gaat naar Uganda child help

Inschrijven: Mailtje sturen en vermeld je telefoonnummer en vanwaar je start.

Geef een reactie